ceturtdiena, 2012. gada 28. jūnijs

Bērns un nauda? Un ne tikai..

Tik bieži pēdējā laikā ir dzirdēti komentāri par bērniem un naudu. Ka bērnus taisīsim un audzināsim, kad valsts sapratīs, ka tai vajag pilsoņus, un dos naudu māmiņām, lai varam tērēt naudu bērniem. Ka lai izaudzinātu laimīgus bērnus, mums vajag dārgās rotaļlietas, kurām mums nav naudas. Ka bērni tikai prasa un prasa... Interesanti..

Tai pat laikā tiek uzsvērts, ka bērnam no tās naudas un dārgajām mantām liela labuma nav. Patīk Lindas raksts "Laiks ir daudz svarīgāks par naudu". Tiek uzsvērts, ka katram vecākam, katram bērnam dienā vajag veltīt 10 minūtes 100% viņam. Un 10 minūtēs var izrunāt daudz.. it īpaši, ja neizplūst prātojumos un nosodījumos.. tikt uzklausītam un sajust mīļumu.. tik vien mazā sirsniņa Tev blakus vēlas.

Saistībā ar šo visu, radās doma, ka varētu publicēt veidus kā nedārgi, radoši un interesanti izveidot rotaļlaukumu, rotaļlietas savam mazulim. Un ka visticamāk, ka tās bērnam būt 1000-kārt mīļākas un interesantākas par tipiskajām dārgajām rotaļlietām. Un varbūt kādā jaukā dienā, kad cilvēkiem tas liksies ļoti vajadzīgi un interesanti, jo mēs ne visi spējam radīt radošas mantas, tās varēs arī pasūtīt un iegādāties..

Vēl runājot par 10-15 minūtēm laika no savas dienas un pa vidu tam arī veltot laiku sev. Lapa par mājas sakopšanu katru dienu 15 minūtes. Kopā gan dienas laikā sanāk vairāk kā 15 minūtes, bet rituālā ir iekļauts arī laiks sev - vismaz sevis sakopšanas laiks.

Tas man atgādināja, ka laikā, kad mazulis sāk likt iekšā mantiņas kastēs, bļodās utml. Ir vērts ieviest vakara rituālu, kad visas mantiņas tiek saliktas kastēs pirms gulētiešanas.. :)

Minēju mājas kārtošanas rituālu arī tāpēc, lai brīvdienas, kad varētu iziet svaigā gaisā jūrmalā, vai netālajā rotaļlaukumā, netiktu visas veltītas mājas kārtošanai. Kas ir nebeidzams process, jo ik brīdi kaut kas tiek paņemts un pārvietots, un tāpēc arī kārtošanu labāk ik brīdi pakustināt.. Nedaudz, lai nenosmacē..

Uff.. sāku par vienu, ko tā īsti neizliku uz papīra.. un beidzu ar pa visam ko citu.. Tipisks es. Nespējot noturēties kaut nedaudz uz vienas nots.. varbūt nākošajā reizē jāpastāsta sava pieredze mājas kārtošanā/lidošanā?

Ideja rotaļlietām:

Rokas putotājs. Lētākais gals 1-3Ls.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru